Chris

Making Sense

Christiaan Bruin er noe så sjeldent som en 22 år gammel multiinstrumentalist, låtskriver og produsent. Hans soloprosjekt heter ganske enkelt «CHRIS», og så dagens lys i 2009 da hans første utgivelse A Glimpse Inside ble utgitt ved Progress Records. På det nye albumet, så vel som på det første, står unggutten for all instrumentering og vokal, all låtskriving og produksjon. Nylig fikk Bruin også jobben som trommeslager for det nye nederlandske progbandet Sky Architect, så vi snakker om en allsidig kar med mange baller i lufta.

Making Sense prøver å fortelle historien om menneskets ferd mot å finne sin identitet, sannhet og mening med livet. Skiva består av et 70 minutter langt konsept som er fordelt på 10 kortere og lengre låter, og kan beskrives som et fargerikt og dynamisk album med symfoniske arrangementer og mye vokale harmonier. Stilistisk sett er Bruin innom både klassisk symfo i form av Genesis og IQ, men også mer popinspirerte partier i stil med The Beatles og andre band fra samme epoke. Han har også fokusert på å få frem et bredt spekter av følelser i musikken sin, og er alltid fokusert på den gode melodien.

Sett i lys av at denne skiva er skapt ene og alene av en 22 år gammel nederlender, må jeg ærlig få i at jeg er imponert av det som blir presentert av musikk på Making Sense. Når det er sagt, Christiaan Bruin har mye å gå på både når det gjelder komposisjoner, vokal og ikke minst produksjon. Låtene er enkle i formen og byr sjelden på noe utover det vanlige, vokalen er noe statisk og litt lite engasjerende, mens lydbildet kunne vært noe mer levende. Uansett, en sterk debut fra en ung artist vi garantert kommer til å høre mer fra i årene som kommer.