D'Accord

Helike

D'Accord er et norsk, rendyrket progband som er ute med sitt andre album (det første ble anmeldt i Tarkus nr 50 og fikk den gang rett så fin omtale av vår anmelder Henrik Fjørtoft). Nå er nok begeistringen for prog som henter størstedelen av sin inspirasjon uhemmet fra 30-40 år gammel musikk av nøyaktig samme type som de selv spiller (les: eksempelvis Jethro Tull) noe delt, men de gjør en helt grei jobb med musikken sin.

Helike består av to drøyt tjue minutter lange låter med lange instrumentalpartier og stor spennvidde i tempo og intensitet. Vi merker oss at de har en god frontfigur i vokalist Daniel Måge, men at de fremdeles har noen skritt å gå når det gjelder profesjonalitet i produksjon, arrangementer og framføring.

Helike er et konseptalbum (som skal fortelle historien om Atlantis), og gjennom dette faktum har tydeligvis bandet funnet det legitimt å sette sammen løsrevne låtfragmenter og binde det sammen med lange, tildels intetsigende instrumentalpartier.

Nå skal man ikke forvente at ethvert relativt ferskt progband skal kunne produsere mesterverk, og det er partier her som er absolutt lovende, men som helhet er Helike nokså tafatt og til tider nærmest pinlig naivt.