Kevin Gilbert

Toy Matinee Live

Snart 15 år etter Kevin Gilberts død kommer det fremdeles tidligere uutgitt materiale på markedet, noe i hvert fall undertegnede er særdeles glad for.

I 1990 ga duoen Kevin Gilbert og Pat Leonard ut et enslig album under navnet Toy Matinee. Leonard var ikke interessert i å turnere med dette materialet, så Gilbert satte sammen et turnéband med folk han kjente, blant annet gitaristen Marc Bonilla og vokalist/keyboardist Sheryl Crow. På repertoaret hadde de alle de ni låtene på albumet pluss (i hvert fall på denne plata) en coverlåt i form av Elton Johns «Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding». Det sier litt om låtskriverkapabiliteten til GIlbert og Leonard at Elton John-låta virker flat og uspennende ved siden av Toy Matinee-materialet.

Musikalsk skiller dette seg lite fra solomaterialet til Kevin Gilbert. Vi snakker med andre ord om musikk i grenselandet pop/rock med så store doser kreativitet og talent at det skulle appellere like mye til progfolket som til popfansen. Eller like lite, for verken albumet eller turnéutgaven av Toy Matinee gjorde noen merkbar suksess. Uforståelig, kan vi gjerne si, for dette er et knippe låter av skremmende høy kvalitet framført av et solid band. Opptaket tar godt vare på såvel dynamikk som detaljer i musikken.

En varmt anbefalt plate enten du kjenner Toy Matinee fra tidligere eller ikke. Kjenner du dem, vet du hva du får. Kjenner du dem ikke, har du en spennende overraskelse i vente.