The Intersphere

Interspheres><Atmospheres

Tyske The Intersphere er et splitter nytt bekjentskap for undertegnede, til tross for at Interspheres><Atmospheres er bandets andre offisielle utgivelse, etter debuten s.o.b.p. som kom i 2006. Skiva kommer på ambisiøse Progrock Records som for tiden pøser ut «progressive» utgivelser i både pose og sekk, og ikke minst av varierende musikalsk kvalitet. The Intersphere representerer heldigvis musikk i det øvre sjiktet av sjangeren, og allerede nå kan man spore et stort potensiale i den tyske kvartetten.

The Intersphere har klart å skape sitt eget uttrykk ved å mikse det beste fra flere ulike musikalske verdener. Produsenten Fabio Trenti-Ti (fra blant annet Guapo Apes) har satt sine spor på utgivelsen, men først og fremst er det det tette samarbeidet mellom musikerne som har skapt dette albumet. Med inspirasjon fra Incubus, Muse og Cog har bandet helt klart et moderne rockeuttrykk, men samtidig er det tydelig at bandet også en del eldre referansepunter som Pink Floyd og The Police (reggae-rytmer!). Uavhengig av sjanger og referanser er bandet først og fremst genuint opptatt av å formidle den gode melodien. Musikken har flere lag ved seg, og som lytter oppdager man stadig nye elementer ved de ulike låtene.

Vi snakker om et uhyre ambisiøst band som de siste årene har spilt opp mot 70 konserter årlig, og som virker å ha de rette holdningene for å nå langt i denne bransjen. Musikken er kommersielt tilgjengelig samtidig som den er eksperimentell og «alternativ» nok til at også vi progrockere kan sette pris på skiva. Jeg tror definitivt The Intersphere er et band vi kommer til å se og høre mer fra i fremtiden, for det er nok denne type musikk som kan sørge for at progressive band kommer på det internasjonale musikk-kartet. På samme måte som Porcupine Tree har klart det, nemlig ved å gjøre eksperimentell musikk tilgjengelig for den gjennomsnittlige lytteren. At bandet ofrer både helsa og økonomien for å spre musikken sin i innland og utland er nok heller ingen ulempe.

Interspheres><Atmospheres er et meget spennende album fra et av de fremste bandene i stallen til Progrock Records. En rocka og melodiøs utgivelse som helt klart gir mersmak og ikke minst gjør meg nysgjerrig på om bandet kan levere enda sterkere ved neste korsvei. Det er for øvrig også trivelig at Tyskland fortsetter å levere solid progrock i dette sjiktet av sjangeren. Anbefalt!