Our Broken Garden

Golden Sea

Danske Our Broken Garden debuterte med albumet Lost Sailor i 2008, men havnet nok litt i skyggen av mer profiierte landsmenn som Under Byen og Efterklang som musikalsk lå litt i samme gate. Nå er de her med sitt tredje album, de har tatt store sprang og framstår etter vår mening som det klart sterkeste kortet av disse tre.

Golden Sea er en vakker, men samtidig dynamisk og – når det trengs – kraftfull skive. Vokalist Anna Brønsted har skrevet alle låtene så nær som én, og hun er en fremragende låtskriver som evner å kombinere enkle melodier med intelligente akkordprogresjoner og arrangementer som underbygger og forsterker det melodiske. De bygger arrangementene rundt en nokså enkel instrumentering hovedsaklig basert rundt piano, bass, trommer og nokså forsiktige gitarer og synther. Dette supplerer de med blant annet strykere (bratsj/cello), mellotron og kirkeorgel. Ikke minst kombinasjonen mellotron og strykere gir interessante resultater.

Det er en nokså renskåret plate vi har med å gjøre, den bæres av de kvalitetene som ligger i låtene og framføringene ledet av Anna Brønsteds stemme og de finjusterte arrangementene. En plate for alle med sans for Paatos og andre i samme sjanger.