Robin Taylor

Two-Pack

Den produktive danske musikeren har denne gang valgt å gi ut to mini-CD-er hver på rundt 20 minutter, hvorav den ene er med hamm selv pluss saksofonistene Jakob Mygind og Carsten Sindvald pluss trommeslager Klaus Thrane og vokalist Louise Nipper, mens den andre er laget av frijazzgruppa Taylor’s Free Universe med blant annet Karsten Vogel på saksofon.

Nå er også den første skiva relativt fri i formen, tung jazzrock med saks-soloer. Taylor skriver dramatiske komposisjoner med såpass mye variasjon at man aldri får opplevelsen av at saksofonistene lirer toner over en repetitiv backing, noe som er en felle man lett kan falle i ved denne typen musikk. Istedet blir det en slags jazzutgave av ELP. Det er nok uansett musikk som ville gjøre seg enda bedre i en live-setting.

Skive nr 2 (med TFU) blir nok litt i overkant sær og jammende. Her er det lite rock igjen i jazzrocken og musikken tar en kaotisk, improvisert retning. Sånn sett kan man gjerne si at de faller i alle fellene som førsteskiva unngår - men sannsynligvis er dette gjort med hensikt. Sikkert fint for dem som liker sånt, men vi andre klarer oss fint med CD nr 1.