Tempest

Another Dawn

Tempest er et amerikansk folkrock-band ved visse norske røtter. Kvintetten, som er ledet av vokalist og instrumentalist Lief Sorbye, er for anledningen supplert av Robert Berry som også har produsert dette albumet.

De norske røttene gjenspeiler seg i at gruppa har som tradisjon å ha med minst en norsk folkemelodi (sunget på norsk!), og denne gangen er det en 1200-tallsballade, «Jomfru», som de har kombinert med en egenskrevet låt. Her ligger de tett til den nordiske folkrocken som blant annet Folque var eksponent for på 70-tallet. Ellers har de coverversjoner av alt fra 60-tallsgruppa Grass Roots («Let’s Live For Today») til folkesangere som Andy Irvine («Never Tire Of The Road») og Ewan MacColl («The Moving-On Song») i tillegg til originalmateriell og adapsjoner av tradisjonelt stoff. En av disse er «Black Jack Davy» som er gjort av mange før dem, blant annet Steeleye Span. Tempest gir låta et ganske tungt arrangement, litt Jethro Tull-aktig kanskje.

Tempest spiller en relativt tradisjonell folkrock med et noe tyngre komp enn hva man er vant til. innslagene av keyboards (ved Robert Berry, forøvrig) er med på å trekke musikken i rock-retning uten at det nødvendigvis blir mer «prog» av den grunn. Men alt i alt et trivelig bekjentskap for alle dem som liker folkrock.