Tarkus Magazine – Papirutgaven

Tarkus Magazine var det eneste norskspråklige magasinet dedikert til progressiv rock. Tarkus dekket et bredt spekter av progressiv rock - fra RIO til Neo, fra 60-årene til vår egen tid.


Historie

Tarkus nådde den respektable alder av 15 år, men bladets historie strakk seg enda litt lenger tilbake, til mars 1994 da det første, meget enkle nummeret av prog-fanzinen Hybris ble gitt ut. I september samme år så den første utgaven av Prognetik dagens lys. Disse to magasinene eksisterte hver for seg fram til slutten av 1995. Da slo deler av de to bladenes redaksjoner seg sammen med medlemmer av redaksjonen i Uhørt Radio og dannet bladet Tarkus.

Tarkus Magazine utkom med 4 nr. i året, hvert på 32-48 sider. Vi holdt en relativt nøktern linje på layout og finish, noe som var nødvendig for å holde kostnadene på et akseptabelt nivå. Vårt mål var at Tarkus Magazine skulle være et levende forum for progressiv rock. Vi prioriterte høyt å trykke originalprodusert stoff, som tema-artikler, intervjuer og plateanmeldelser. Denne målsetningen vil vi videreføre i Tarkus Webzine.